Ilmoitus koiran vihaisesta käyttäytymisestä

Mihin lomake on tarkoitettu?

Jyväskylän Agility Teamin ympäristössä (halli, hallin piha, kerhotila) olemisen pitää olla turvallista kaikille. Seuran tiloissa olevan koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa ja koiran omistaja on vastuussa kaikista sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Lomakkeen tarkoitus on toimia väylänä, jonka kautta voi ilmoittaa koiran vihaisesta käytöksestä.

Lomakkeesta huolimatta tilannetta kannattaa mahdollisuusien mukaan selvittää asianosaisten kanssa jo paikan päällä. Jos esimerkiksi koiran vihainen käytös johtaa toisen koiran loukkaantumiseen, joka vaatii käynnin eläinlääkärissä, voi käynnin kuluista pyrkiä sopimaan suoraan toisen osapuolen kanssa. Tämän kaltaiset tilanteet olisi kuitenkin hyvä tuoda hallituksen tietoon, minkä vuoksi tämä lomake on olemassa.

Milloin lomakkeen voi lähettää ja kuka sen tekee?

Lomakkeen voi lähettää, jos koira on käyttäytynyt aggressiivisesti muita ihmisiä tai koiria kohtaan. Lomake on mahdollista täyttää myös läheltä piti -tilanteista, joissa ei välttämättä ehdi sattua mitään, mutta joissa koiran vihainen käytös on ollut uhaksi muiden osapuolten (ihmiset tai koirat) turvallisuudelle. Kyseessä voi olla esimerkiksi tilanne, joka on tapahtunut ryhmätreeneissä, itsenäisesti treenatessa tai hallin pihalla.

Lomakkeen täyttää ensisijaisesti se henkilö, joka on tai jonka koira on joutunut toisen koiran vihaisen käytöksen kohteeksi. Juniori-ikäisen ohjaajan kohdalla lomakkeen voi täyttää myös huoltaja tai juniori sekä huoltaja yhdessä. Asian selvittämisen kannalta olisi tärkeää lähettää lomake mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen.

Mitä lomakkeen lähettämisestä seuraa?

Hallitus vastaanottaa lähetetyt lomakkeet ja ottaa yhteyttä asianosaisiin tilanteen selvittämistä varten. Hallitus käsittelee tapauskohtaisesti mahdolliset jatkotoimet, esimerkiksi treenioikeuden irtisanominen (kokonaan tai osittain). Molempia osapuolia kuullaan tapahtuneeseen liittyen, minkä vuoksi lomakkeella on tärkeää mainita koira, josta ilmoitus on tehty.


Huom! Virallisissa kilpailuissa tehtävät ilmoitukset koiran vihaisesta käytöksestä tehdään kilpailupäivän aikana käyttäen Suomen Kennelliiton siihen tarkoitettua lomaketta.

Sähköpostiosoite & puhelinnumero
Valitse päivämäärä
Jos kenttä ei toimi, päivämäärän voi kirjoittaa tilanteen kuvaukseen.

Missä tilanne tapahtui ja millainen tilanne oli kyseessä tapahtumahetkellä? Tapahtuiko tilanne hallissa/hallin pihassa tai kerhotalossa? Olivatko koirat (tai toinen koirista) irti tilanteen sattuessa vai hihnasssa? Oliko tilanteesta seurauksia (millaisia) vai oliko kyseessä läheltä piti -tilanne?
Mahdolliset silminnäkijät, esim. oliko tilanteessa mukana kouluttaja tai samassa ryhmässä treenaava henkilö.
Koiran ja ohjaajan nimi. Hallitus ottaa yhteyttä koiran ohjaajaan (juniori-ikäisen ohjaajan kohdalla huoltajaan)

Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi